Internet Download Manager + patch & Cara nak tambah kelajuan download


Sebagaimana yg korang tahu, especially yg guna Wifi macam aku, kalau nak download tersangatlah lembab..so it would be a big help to have a download accelerator installed in ur computer..my personal choice is Internet Download Manager.Aku akan bagi penerangan satu persatu untuk memudahkan semua dan jika anda mengikuti langkah yang diterangkan, semuanya akan berjalan dengan lancar dan anda pasti akan berpuas hati dengan software ini…:)


1) Download Internet Download Manager v5.18 build 2 + Patch kat sini




2) Extract file yang anda download, kemudian double click pada file idman518.exe untuk install
3) Selepas siap install, tutup dahulu IDM. (Right-click pada logo IDM di toolbar di penjuru sebelah kanan bawah desktop anda dan click Exit)
4) Copy patch dari folder yg anda download tadi dan ‘paste’ pada folder IDM yang di’install’ tadi..biasanya di C:\Program Files\Internet Download Manager
idm2
5) Double click pada patch, kemudian tekan butang patch pada paparan yang ditunjukkan. (Jika patch tersebut dikesan mempunyai virus, tak perlu lakukan step ini..memadai guna unregistered version..)
6) Selesai =)
TIPS PENTING..
1) Jangan sesekali update IDM secara online. jika diminta, cancelkan sahaja.
2) Untuk mengelakkan automatik download (yang biasanya menyusahkan) buka idm, kemudian pergi downloads>option>file types , kemudian kosongkan kawasan seperti dibawah.
idm

Berikut adalah cara nak tambah kelajuan download menggunakan IDM

1) Buka IDM macam biasa dan pergi ke Options.
idm32) klik pada tab connection.
3) Pilih connection type/speed : LAN 10Mbs.
idm4
4) Kemudian pilih sekali lagi..pilih Other pulak
idm51
5) Tukarkan Default max. conn. number kepada 16
idm6
6) Ok..dah siap…selamat mencuba!
Bagi pengguna Wifi biasa cam aku kalo dpt download mencecah 200kB/s pun dah kire laju….kalo korang guna broadband maybe tak selaju ni, tapi better la than using normal download…enjoy downloading =)

0 comments:

Post a Comment

Silakan anda komen, namun tetap jaga kesopanan dengan tidak melakukan komentar spam :)

iklan nuffnag

nuffnag

Sila Letak Link Anda Di Sini

Followers

HALWA TELINGA